Liikenne Saksassa

saksa liikenne (1)

Nopein tapa matkustaa Suomesta Saksaan on lentämällä. Suomesta lentää Saksaan kaksi saksalaista lentoyhtiötä. Lufthansalla pääsee Suomesta Saksan 15 kaupunkiin, joista Frankfurtiin  ja Müncheniin suoraan.  Lisätietoja, kuinka lentokentältä päästä perille löytyy kunkin Saksan osiosta. Lufthansa tarjoaa myös mahdollisuuden Lufthansa Express-ohjelmaan, jolloin pääset lentokentältä toivomasi kohteeseen – mm. junalla tai bussilla. Ehtona on tietysti lentolipun osto Lufthansalta. Lisätietoja. Tässä on luettelo Saksan kaikista lentokentistä.

Autolla

saksa liikenne (2)Jos haluat tutustua Saksaan laajemmin ja kiertää maata, kannattaa miettiä auton vuokrausta. Saksassa on kattava moottoritieverkosto eikä ajaminen paikasta toiseen vie kovin paljoa aikaa. Tällä tavoin pääset samalla lomalla näkemään toivomasi kaupungin lisäksi myös muita kohteita, jotka sijaitsevat lentokentältä kauempana, esimerkiksi Schwarzwaldin tai Ylä-Baijerin romanttiset maisemat, vierailemaan Lutherin jalanjäljillä, ihmetellä Wolfsburgin autopuistoa, nauttia Elbeniittyjen maisemista tai käydä oopperakaupungissa Bayreuthissa. Via Michelinin liikennetietoa. Saksan moottoritiet ovat henkilöautoille ilmaisia. Saksan autoliitto ADAC auttaa sinua virtuaalisesti reitin suunnittelussa. Jos menet omalla autolla Saksaan, Adrian suositteleen Saksan ympäristötarran hankkimista. Sellaisen voi tilata esimerkiksi Suomen Autoliitosta.

Junalla

saksa liikenne (4)Jos ostat lentolipun Lufthansalta, saat myös mahdollisuuden mennä valitsemaasi kohteeseen junalla. Lue lisää. Saksan rautatieverkosto on tiheä ja matkustaminen junalla on siellä nopeaa ja vaivatonta. Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahn on hoitanut hyvin tiedottamisen ja markkinointitehtävät sekä Saksan rajojen sisä- että ulkopuolella, sillä heillä on saksalaisittain tyypillisesti tiedot ajan tasalla eivätkäkä suinkaan “suunnilleen” ajan tasalla. Niinpä monet eurooppalaiset rautatieyhtiöt kansainvälisten liikenteen kohdalla viittaavat suoraan DB:n ylläpitämiin kansainvälisiin aikatauluihin.

Bussilla

Lufthansan lipun ostajat, saavat myös mahdollisuuden mennä valitsemaansa kohteeseen bussilla, esimerkiksi Frankfurtista Strasbourgiin. Lisätietoja. Saksassa on lukuisia bussiyrityksiä ja yhtä monia verkkosivuja. Tässä kuitenkin jotkut Adrianin havaitsemat toimivat ja suhteellisen kattavat: Fernbusse, eri kaupunkien välisiin yhteyksiin keskittyneet yhtiöt Flixbus ja Eurolines. Näiden bussiyhtiöiden avulla pääset myös ulkomaille tai ulkomailta. Ei kuitenkaan Suomesta, mutta esimerkiksi Tukholmasta. Toinen mahdollisuus on myös suunnata kohti Tallinnaa, josta Riian kautta pääset muualle Eurooppaan Ecolines-yhtiöllä.

Esimerkkejä Adrianin räätälöidyistä matkoista Saksaan – tilaa tästä omasi!

Hotellit Berliini, Autonvuokraus Berliini, Lennot Berliini: Lufthansa, Air Baltic, KLMHotellit MünchenAutonvuokraus München, Lennot München: Lufthansa (suorat lennot), Air Baltic, KLM, Hotellit FrankfurtAutonvuokraus Frankfurt, Lennot Frankfurt: Lufthansa (suorat lennot), Air BalticKLM, Lennot Saksa: LufthansaKLM, Autonvuokraus Saksa Hotellit Travemünde-Lyypekki.

Lentotarjouksia Saksan eri kaupunkeihin, autonvuokraus Saksassa:

FacebooktwitterFacebooktwitter

You may also like...